Aquest fòrum organitzat per l’Institut d’Investigació Tèxtil i de Cooperació Industrial de Terrassa (INTEXTER) va aplegar a la UPC a investigadors, empresaris i professionals del sector tèxtil. El principal missatge va ser la urgència d’actuar per canviar els models de negoci tenint en compte la triple balance (econòmica, social i mediambiental) per orientar-los en favor de la sostenibilitat del planeta.

Hi van assistir estudiants i investigadors universitaris vinculats amb INTEXTER, amb projectes interessants com la “cotonització” del cànem, l’obtenció de fil a partir de roba usada o diversos tractaments d'aigües residuals tèxtils.

D’altra banda, van exposar els seus avenços empreses petites i grans com Hilaturas Ferre, H&M o Back to Eco, entre d’altres. Les actuacions, projectes i models presentats van en la línia d’implementar l’economia circular en el tèxtil: potenciant productes que mai siguin residus, sinó que al final de la seva vida útil esdevinguin noves matèries primeres per al sector.

Una cita anual molt interessant que ja comença a ser obligada en el calendari de professionals i empreses del sector tèxtil disposats a incrementar la seva competitivitat en base a valors sostenibilistes.