Des de l’any 1996 el CDMT disposa d’un banc d’imatges per a la consulta i gestió del seus fons . Es tracta d’ IMATEX, una eina pensada amb la finalitat d’oferir de manera oberta, pública i gratuïta les peces que es conserven en el Centre.

Al llarg de tots aquest anys hem anat incrementant el contingut de la base i hem millorat les seves prestacions tècniques. Actualment si us connecteu a l’adreça : http://imatex.cdmt.es teniu més de 28.000 fitxes amb imatges del nostre patrimoni tèxtil: peces d’indumentària , teixits històrics, complements, dissenys originals, postes en carta així com mostraris d’empresa. Aquest contingut es renova contínuament, afegint noves imatges, revisant la informació de les fitxes i ampliant els vocabularis associats.

Avui us presentem la v3 d’ IMATEX en la que per fer la consulta més fàcil i intuïtiva hem modificat la forma de fer les cerques i ampliat les opcions de navegació afegint els vocabularis controlats que serveixen de guia. Ara també teniu la possibilitat de compartir imatges o crear llistes de favorits.

Us convidem a explorar les possibilitats que IMATEX ofereix, que tingueu una bona cerca.

Equip del CDMT.