El proper 3 de novembre, l’Espai Zero acollirà una nova exposició local, aquesta vegada amb obres d’uns artistes ben especials: el col·lectiu d’usuaris del Centre de Dia de Salut Mental de Terrassa. La mostra “Ciutat Fabril” és el resultat d’un projecte de col·laboració entre aquest Centre (CDSM) i el CDMT amb la intenció de reforçar el treball creatiu i artístic com a vehicle d’expressió cultural per a les persones usuàries de salut mental.

La instal·lació utilitza el període modernista com a inspiració estètica i busca homenatjar a les terrassenques i terrassencs de tot origen i condició que amb el seu esforç i tenacitat han fet possible la Terrassa del segle XXI.

Hi trobareu un eix central metafòric, una xemeneia i una teranyina amb la seva aranya, al·legories representatives de la indústria i el sector tèxtil respectivament. A partir d’aquest centre s’estenen fils de colors cap als extrems de la sala des d’on pengen treballs gràfics de petit format i d’autoria individual dels participants.

També s’hi exposen tres murals de gran format inspirats en edificis emblemàtics dels modernisme terrassenc que ens remeten a factors claus del reeiximent de la nostra ciutat: la “Sociedad General de Electricidad”, les “Cases de cal Mauri” i el Palau d’Indústries, seu de l'”Escola Industrial”.

El CDMT i els usuaris del CDSM conviden al públic a participar de l’exposició a través de les sessions programades dins de “Els dijous amb els artistes” [link] , els dies 19/11, 03/12 i 17/12, o bé compartint les seves impressions en el moment de la visita. La mostra es pot visitar fins l’11 de gener.