A partir del proper diumenge, l’Espai Zero del CDMT acull una mostra conjunta de tres artistes amb un recorregut dispar. Elles són Kima Guitart, Silvia Japkin i Dolors Puigdemont i exhibeixen una obra personal i diversa interconnectada per l’us comú de tècniques i materials tèxtils.

Kima Guitart presenta “Plouen pregàries”, una obra tridimensional de caràcter simbòlic, inspirada en les banderes de pregàries budistes. Acompanya aquesta obra amb un conjunt de sedes estampades “Mapes de seda”, originals del llibre del mateix títol que s’acompanya amb poemes de Susanna Rafart. Les seves sedes evoquen records, d’entre els quals, el de la mare modista, famosa pels seus vestits de casament.

Silvia Japkin, argentina d’origen i barcelonina d’adopció transporta a la nostra cultura europea i mediterrània un ús primitiu i cultural dels inques de l’Amèrica Llatina. Mostra una obra basada en els nusos que els inques utilitzaven com a sistema comptable, fets amb filat de llana o alpaca que ells trenaven i tenyien de molts colors.

Dolors Puigdemont presenta la instal·lació “Llit de gel”, fruit del retorn a un lloc recordat de la infantesa, la casa de l’avi a la Vall d’en Bas. És la il·lustració d’un record que esdevé somni, d’un paisatge durant molts anys absent de la seva memòria i del seu quadern.

  • Inauguració de l’exposició: diumenge, 17 de setembre a les 12:00 hores. Entrada lliure.
  • Presentació del llibre “Mapes de seda” de Kima Guitart: dijous, 19 d’octubre a les 18:00 hores. Entrada lliure.
  • Exhibició: Del 17 de setembre al 29 d’octubre. Entrada lliure.
  • Horaris d’obertura del CDMT: dimarts i dijous de 10:00 a 14:00 h i de 16:00 a 19:00 h, divendres i diumenge de 10:00 a 14:00 h.