El Centre de Documentació i Museu Tèxtil, conjuntament amb el Centre d’Estudis Històrics de terrassa i l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa organitzen per al dissabte 5 d’abril una jornada centrada en els usos i re-usos de la roba que portem.

El consumisme de les darreres dècades ha imposat la pràctica de vestir peces de roba de poc preu i renovar l’armari a cada temporada. Però val la pena que ens parem a pensar si sempre ha estat així, i també quin és el destí d’aquesta roba que nosaltres abandonem al contenidor o a la deixalleria.

Per aquesta raó hem convidat diversos especialistes entorn a dues sessions; la primera centrada en la producció industrial i la segona en les diverses facetes del reciclatge (la recollida i tria, la creació a partir de peces de segona mà, l’ecoinnovació i el reciclatge industrial de fibres.

Coincidint amb la Jornada s’ha preparat una petita mostra amb documentació històrica seleccionada per l’Arxiu Comarcal, algunes peces del CDMT, quatre premis del concurs Residuart cedits per Hera i el Consorci de Residus del Vallès Occidental i material informatiu de la Fundació Humana.