Entre els dies 25 i 27 de setembre s’han realitzat al Museo del Traje de Madrid les jornades “Arte y producción textil en el Mediterráneo medieval” organitzades sota l’auspici del projecte “Las manufacturas textiles andalusíes: caracterización y estudio preliminar,” del qual el CDMT n’és membre participant.

Les jornades han recollit 31 comunicacions presentades per investigadors i experts de diverses institucions, universitats i museus, procedents de Madrid, Florència, Porto, Bolonya, Londres, Berlín, País Basc, La Coruña, Atenes, Virginia i Pennsilvània (USA), Nàpols, Constantina (Algèria), València, Qatar, Tessalònica i Terrassa, amb una nombrosa presència de públic especialitzat i estudiants universitaris interessats en la temàtica.

La trobada ha ofert la possibilitat de connectar, intercanviar i ampliar els camps de treball respectius sempre sota la perspectiva de les peces tèxtils, del seu impacte i del que van significar a l’occident medieval. La reunió ha estat intensa i positiva, i ha obert noves perspectives de treball i projectes de col·laboració que desitgem siguin fructífers.

La nostra companya Sílvia Saladrigas, va participar amb la comunicació “Des-fragmento. Puzles textiles medievales. v02” que va tenir molt bona acollida. En ella va mostrar el treball actual que està realitzant de connexió i reagrupament virtual dels diversos fragments que, si bé formen part d’una mateixa peça, es troben avui en dia repartits a múltiples ubicacions.

El llibre d’actes està previst que el publiqui a principis de l’any vinent l’editorial Polifemo, fet del qual s’informarà oportunament.