Aquest mes de gener hem acabat d’introduir a IMATEX les fotografies de la indumentària, personal i d’espectacle, de la vedet Maty Mont que es conserven en el CDMT.

Matilde Montcusí i Peyrí -Maty Mont- va néixer a Sabadell l’any 1919. Durant la Guerra Civil va treballar als tallers del teatre Price, de Barcelona, confeccionant uniformes per als soldats. Però poc a poc va descobrir que la seva il·lusió era ser artista de music-hall. Va aprendre a cantar i ballar i va iniciar la seva carrera professional l’any 1940 quan va actuar al teatre El Molino. Cinc anys més tard va interrompre momentàniament la seva carrera per casar-se, però va tornar als escenaris a finals de 1946. L’any 1949 ja era la primera vedet del teatre Victòria de Barcelona i durant més de vint anys se la va considerar una de les vedets més populars del país, fent gires per València, Saragossa i Madrid. A principis dels anys seixanta, coincidint amb l’arribada a Barcelona de Mary Mistral, la seva carrera va entrar en una etapa més intermitent, fins que morí a Sabadell el 8 de desembre de 1973.

La podeu veure a la nostre Textilteca: (Accés Imatex Maty Mont)

No us les perdeu, algunes de les seves peces són realment espectaculars!!!Este mes de enero hemos acabado de introducir en IMATEX las fotografías de las piezas de indumentaria, personal y de espectáculo, de la vedete MATY MONT, que se conservan en el CDMT.