El passat diumenge es presentà al CDMT el projecte “Mitjons de Nadal solidaris”. Es tracta d’una col·laboració del CDMT amb Sylvia Rueda de l’ONG Stitches of kindness. La iniciativa parteix d’una experiència duta a terme els darrers anys a Oxford i que ara s’implementarà al nostre entorn. L’objectiu és mobilitzar a la comunitat per elaborar mitjons decoratius de feltre amb motius nadalencs que es donaran als nens i nenes que passen el Nadal a l’Hospital Sant Joan de Déu.

El projecte proporciona una oportunitat de tibar del fil i anar més enllà de l’elaboració artesana i creativa d’un objecte nadalenc. Permet sensibilitzar a la persona amb la situació difícil d’un altre ésser humà (en aquest cas els nens i nenes de l’hospital infantil) i li atorga cert poder per alleugerir-la.

La calidesa i versatilitat del material tèxtil afavoreix molt el treball manual que es pot adaptar a diverses edats i facilita aquesta transmissió simbòlica de solidaritat i estima a altres persones.

Els qui estigueu interessats en participar podeu venir a la 1a. Marató de mitjons solidaris que tindrà lloc el proper diumenge, 2 de desembre al museu. Aprendreu a confeccionar un mitjó de feltre i decorar-lo amb diverses tècniques i materials. Participar en la Marató és gratuït (inclosos materials) però es demana inscripció a: auladidactica@cdmt.cat/ 93 731 52 02. Els nens i nenes poden fer el mitjó amb els pares a partir de 3 anys. Les places són limidades.

Si no podeu venir però voleu participar des de casa i portar el mitjó ja fet, consulteu aquí el patró i el tutorial

Una vegada fet (en aquest cas els materials van a càrrec d’un mateix) el podeu portar al Museu o també entregar-los als següents punts de recollida fins el 14 de desembre:

  • La Girandola - Ctra. de Matadepera, 85, 08225 Terrassa, Barcelona
  • Merceria Rambla - Rambla d'Ègara, 174, 08221 Terrassa, Barcelona
  • Teixits Olga - Encants de Sant Antoni, parades 7-9 08011 Barcelona
  • La Mamavaca - Rambla del Prat, 25, 08012 Barcelona