El Museu Tèxtil col·labora al primer Seminari del projecte de recerca Heterotopies Corèutiques: Dansa i performance a la cultura visual i literària de la mediterrània des de l’antiguitat tardana fins l’edat mitjana que tindrà lloc el proper 11 de març a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La trobada comptarà amb la participació d’experts provinents d’universitats italianes, daneses, israelianes i catalanes.

A primer cop d’ull, el tema de les heterotopies coreutiques sembla allunyat dels continguts que habitualment s’investiguen des del nostre centre: teixits, indumentària, tècnica, etc. Tanmateix, en aquesta ocasió, es posa el focus sobre la iconografia representada. Així, el projecte pretén investigar la transmissió i la circulació de la imatge de la dansa en espais mediterranis des de l’antiguitat tardana fins l’edat Mitjana. I aquí s’estableix la vinculació amb el museu ja que els teixits de la Vall del Nil que conservem, les representacions de dansa, grupal o de forma individual, són una de les més habituals.

En la nostra participació, doncs, mostrarem i explicarem aquests teixits com a part de la riquesa visual que, al costat d’altres fonts de tipus literari, artístic, històric i arqueològic, van configurar la cultura medieval de festes i celebracions, moltes de les quals encara són vigents als nostres dies.

Imatge cartell del Seminari.