Al Museu Tèxtil estem preparant la XIX Fira Modernista de Terrassa des de finals de gener quan vam oferir la xerrada “La indumentària modernista: un estil, una època” que va aplegar a unes quaranta persones interessades. Entre els mesos de febrer i abril, hem realitzat els cursos “Estudi de la indumentària femenina modernista” i “Fes-te un vestit modernista”, amb un total de 28 alumnes que han aprofitat aquestes formacions.

D’altra banda, el taller “Decora el teu barret a l’estil modernista” està programat pel proper 30 d’abril; serà la darrera formació per completar el conjunt d’indumentària que moltes persones dissenyen i confeccionen per lluir a la Fira.

El cap de setmana de l’esdeveniment, tornarem a ser presents al Raval de Montserrat i hem organitzat diverses activitats.

A la parada del Raval, els vostres nens i nenes, a partir de 5 anys i acompanyats, poden participar d’una activitat d’introducció al brodat:

  • Taller infantil de brodat creatiu amb bastidor, sobre obres de l’artista Lluïsa Vidal. Dissabte de 17:30 a 19:30 h i diumenge, d’11:00 a 13:00 h

Imatge detall taller parada fira modernista

Al museu (c/ Salmerón, 25), el diumenge tindrem un matí intens de portes obertes, amb visites comentades per les tècniques del museu, inauguracions de dues noves exposicions i la tradicional passejada modernista:

  • Portes obertes, de 10:00 a 14:00 h
  • Visita comentada a l’espai “Temps moderns”, dins l’exposició “Un museu, mil trames”. A les 11:00 i a les 13:00 h (durada 45’).

Imatge detall exposició "Un museu, mil trames"

  • Visita comentada al taller de restauració tèxtil (amb peces modernistes). A les 11:00 i a les 12:00 h (durada 45’).

Imatge visita taller de restauració

  • Tradicional passejada modernista. Concentració a la porta del museu, fotografies i recorregut fins al centre de Terrassa. A les 11:30 h.

Imatge passejada modernista

  • Inauguració de dues mostres, una d’art tèxtil i l’altra de pintura i moda sostenible:

“Mieses” de Mariona Cañadas i Pedro Murúa. A les 11:30 h, sala Espai Zero.

Imatge detall exposició - “Mieses”

“Moda, art i feminitat” de Carmen Valverde i Lola Raya. A les 12:00 h, sala 2a planta.

Imatge detall exposició “Moda, art i feminitat”

Tots els detalls de les activitats els trobareu a la nostra agenda o bé al programa  que edita l'Ajuntament de Terrassa. Ens veiem a la Fira Modernista 2022!