El Museu Tèxtil de Terrassa es prepara per a la tornada a l'activitat pública adaptada a les noves condicions de seguretat. Com ja us hem anat explicant, durant el temps de confinament hem realitzat tasques destinades a la conservació de les col·leccions i al manteniment de l'edifici. També hem adaptat la nostra feina al teletreball i hem incrementat els continguts virtuals a les nostres xarxes socials però, a mesura que avancen les fases del desconfinament, estem intensificant el treball per a la reobertura del centre.

Per aquest motiu el museu està adequant les seves instal·lacions a la normativa sanitària contra el contagi del virus, tant per als visitants com per als treballadors, amb l'objectiu de que l'estada als diferents espais del centre sigui segura i saludable. Per implementar totes les actuacions destinades a la prevenció del contagi de la COVID-19 la Diputació de Barcelona ha proveït al Museu Tèxtil d'equips de protecció individual, com mascaretes, pantalles de protecció i guants. També hi haurà mampares protectores en els punts d'informació i gel hidroalcohòlic amb el qual s'hauran d'higienitzar les mans abans d'entrar a visitar el museu. Dins dels espais públics, a més, hi haurà senyalització per mantenir la distància de seguretat i el nombre de visitants es limitarà a un terç de l'aforament de cada espai expositiu.

Imatge del material per les noves mesures de seguretat sanitària al Museu Tèxtil.

Entre les mesures que trobareu hi haurà la presa de temperatura, quan accediu a l’edifici, a través d’un termòmetre digital sense contacte. També caldrà portar mascareta durant tota la visita, que us haurà de cobrir nas i boca. Si necessiteu informació l’haureu de demanar a recepció on us faran entrega de fulletons, de forma individual. Heu de recordar que cal mantenir la distància de seguretat quan us mogueu pels diferents espais del museu i que serà preferent l’utilització de les escales. L’ascensor es reservarà per casos de necessitat.

Imatge del material per les noves mesures de seguretat sanitària al Museu Tèxtil.

Trobareu tota aquesta informació en cartells que us indicaran en tot moment les mesures a prendre, també veureu senyalitzacions que us mostraran les rutes de visita a les exposicions. Us demanem la màxima comprensió davant d’aquestes mesures que hem d’aplicar per a la seguretat de tothom.

Imatge del material per les noves mesures de seguretat sanitària al Museu Tèxtil.

De moment no hi ha data definitiva d'obertura a l’espera que acabem d’organitzar la tornada progressiva del personal i tinguem cobert diàriament el servei de neteja de l’edifici, de manera que puguem oferir totes les garanties de seguretat. Mentrestant ens podeu seguir a les xarxes socials (Twitter – Facebook – Instagram), podeu fer consultes telemàtiques, i podeu veure les nostres col·leccions en línia a la base de dades Imatex.

Seguim al vostre costat i us tindrem informats!