La Nit dels Museus 2019 està al caure: tindrà lloc el proper dissabte 18 de maig. Es tracta d’un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977 amb el propòsit de recordar als ciutadans el destacat paper dels museus en el desenvolupament de les societats. El tema proposat per a aquesta edició "Els museus com a eixos culturals: El futur de la tradició".

Al Museu Tèxtil també celebrem la gran Nit, per a l’ocasió hem programat activitats a partir de les 19.00 hores i fins a la mitjanit.

  • Portes obertes. Possibilitat de visitar les sales d’exposició i participar en els actes dins d’un horari inusual de tarda, vespre i nit.
  • Visita comentada al taller de restauració tèxtil. Descobrir aquest espai del museu poques vegades obert al públic sempre és estimulant. La restauradora Elisabet Cerdà mostrarà tècniques i processos de treball en un diàleg amb el públic assistent.
  • Visita comentada a “Vestits de pel·lícula”. El cinema i la moda sempre han interactuat en ambdues direccions: tots recorden actrius i actors vestits per grans dissenyadors o escenes de pel·lícula amb vestits o complements que han esdevingut icònics. La indumentària original que es conserva als museus és un document històric i una font d’inspiració, tal com ho és també el cinema passat i present.
  • Inauguració “Toda la vida es mucho tiempo” d’Anne Moreno. Entrar en contacte amb una artista tèxtil contemporània pot ser una agradable experiència: descobriu la versatilitat d’aquesta artista i el sentit profund de la seva obra explicat per ella mateixa. Eva Bellart Baratau i Mireia Torrent Escala presentaran la performance Amor-fo dins la mateixa mostra. A les 20h.
  • Representació d’escenes de pel.lícula. L’Associació Retrofuturista Nautilus representarà moments mítics de la història del cinema, amb la dramatització de les escenes, una fantàstica recreació de vestuari i la música en directe de les bandes sonores a càrrec de “El piano de tu boda”. A les 22h.

Més informació dels horaris i altres detalls de les activitats a la nostra agenda, a auladidactica@cdmt.cat o al telèfon 93 731 52 02.