Com ja és tradició al nostre Centre, obrim les inscripcions a un conjunt d'activitats formatives destinades a difondre el patrimoni tèxtil tot preparant la cita modernista de l'any que representa la Fira Modernista de Terrassa.

Aquest any, la Fira terrassenca estarà dedicada al món obrer i per això proposem el Curs d'indumentària modernista: El poble va de Fira!. L'objectiu és que tothom qui vulgui pugui confeccionar un conjunt com els que el poble portava per anar de festa. Ho farem elaborant una faldilla i transformant una brusa que compleixin amb rigor les línies estilístiques de l'època.

El curs té un preu de 75 euros i tindrà lloc en dijous, de 17:00 a 19:00 de la tarda en les següents sessions:

• 25 de febrer: Introducció a l'època i l'estil. Disseny i materials.

• 10 de març: Treball del patró de la faldilla. Emprova i observació de les bruses. Visita a les reserves del CDMT per veure vestits originals.

• 31 de març: Tallar faldilles i transformar bruses.

• 07 d’abril: Costura i complements.

• 28 d’abril: Emproves, acabats i cloenda amb entrega de diplomes

...................

Imatge Taller avançat de disseny de roba modernista

D'altra banda, oferim un Taller avançat de disseny de roba modernista per donar resposta a aquelles persones que tenen nocions de costura i patronatge però necessiten aprofundir en les diverses línies de la moda modernista. Es planteja, doncs, com un taller de disseny i patronatge però les tasques de tallar i confeccionar es realitzaran totes a casa.

Aquest taller té un cost de 40 euros, serà en dissabte, de 10:30 a 13:30 i es desenvoluparà en dues sessions:

5 de març: Introducció a l'època i l'estil. Visita a reserves. Dissenys personalitzats i materials, explicació teòrica dels patrons.

9 d'abril: Estilisme "modernista", acabats i complements, emproves, consultes de costura i cloenda amb entrega de diplomes.

...................

Imatge Taller de barrets modernistes

Per últim, organitzem un Taller de barrets modernistes per poder elaborar-ne un a joc amb cada conjunt d'indumentària. El preu és de 20 euros i es farà en dissabte:

16 d'abril: sessió única, entre les 10:30 i les 13:30 hores.

Les places a totes aquestes formacions són limitades. Per a més informació o per formalitzar la inscripció contacteu amb: auladidactica@cdmt / 93 731 52 02