El dissabte dia 11 d’abril tindrà lloc la tercera sessió del Cicle “Viu en directe”, que en aquesta ocasió serà conduïda a quatre mans per un tècnic del CDMT i l’artesana perfumista Esperança Cases. Aquesta sessió forma part del II Cicle Medieval de Terrassa.

Ens centrarem en el segle XIV, una època particularment luctuosa a Europa, en que la mort va ser la principal protagonista ja fos a causa de la pesta, de les guerres o dels assassinats dinàstics. Uns brodats que formaven part de la col·lecció Viñas ens posaran sobre la pista de diversos personatges del moment, dels quals buscarem el context històric; en veurem altres exemples coetanis, i sabrem com la gent intentava protegir-se contra la pesta, una plaga que sovint es transmetia a través de la roba però que s’atribuïa a causes molt diverses.

Les places són limitades, ja que el grupet ha de poder entrar en espais normalment reservats a usos tècnics, i també per facilitar la interacció entre els participants mateixos i el personal del Centre. Al final de gairebé dues hores l’activitat, tots plegats compartirem una copa mentre acabem de comentar les sorpreses de la jornada