Durant la primera quinzena de juliol tindran lloc a Barcelona dues convocatòries importants en l'àmbit del tèxtil i la moda; la passarel·la 080, que es desenvoluparà dins del recinte restaurat de l'antic Hospital de Sant Pau (30 de juny a 4 de juliol) , i la Setmana de l'Artesania amb una nova edició del saló "The Craft Room" (11, 12 i 13 de juliol) que es muntarà en el Centre Cultural El Born.

El CDMT participarà en el 080 amb una conferència sobre "Els materials tèxtils i les seves possibilitats d'innovació", a càrrec d'Ariadna Detrell i Llorenç Bautista, el dijous dia 3 de juliol a les 11h. És una xerrada pensada per als docents de les escoles especialitzades, que sovint tenen dificultats per accedir a la informació sobre què s'està coent en l'àmbit de la recerca i dels nous materials. Per aquesta ocasió el CDMT compta amb dos experts externs, vinculats a l'Agrupació d'Empreses Innovadores i el LEITAT.

Per altra banda, està previst oferir tot un matí de portes obertes a les reserves d'indumentària del CDMT, exclusiu per aquells professionals que s'hagin acreditat al 080. La data s'anunciarà oportunament en el web oficial (http://www.080barcelonafashion.cat).

Pel que fa al Craftroom, el CDMT hi serà present a través del Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya, amb qui compartirem espai. Estem pendents de concretar data i hora per a un taller obert de Cut T-shirt que oferirà la dissenyadora Marina Díaz.