El dijous 20 de juny, a les 17h, tindrà lloc al CDMT la presentació del número 12 de la Revista UNICUM, que publica l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC). La presentació correrà a càrrec de Miquel Mirambell, director de l’Escola; seguidament Elisabet Cerdà explicarà l’activitat de conservació-restauració que s’està portant a terme al CDMT. També hi haurà portes obertes al taller de restauració.

Aquest acte s’ha organitzat en el marc de col·laboració que des de l’any 2005 relaciona l’Escola i el CDMT, en el qual es desenvolupen activitats de formació i pràctiques de restauració de patrimoni tèxtil. L’objectiu de la Revista UNICUM, de periodicitat anual, és potenciar el contacte entre professionals de la conservació i restauració del patrimoni, i difondre les activitats i experiència de l’Escola.

La revista inclou un text sobre el procés de conservació-restauració que s’ha desenvolupat al CDMT d’un conjunt d’indumentària civil del segle XIV, trobat en una sepultura del campanar de Santa Maria d’Agramunt i que, a data d’avui, és el més antic del qual es té coneixement a Catalunya. Per aquest motiu, s’ha escollit el Centre com a seu per a la presentació del número de 2013.

Al mateix volum trobem textos sobre restauració arqueològica, document gràfic, etnografia i pintura, a més d’informació i notícies d’exposicions i activitats de l’ESCRBCC.