Aquesta setmana tindrà lloc la presentació dels treballs finals corresponents a l’estada de pràctiques de restauració per part de les alumnes Marina Blanch, Beatriz Urbano i Paula Rudilla.

Les dues primeres provenen de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Mobles de Catalunya, i Paula de l’escola homònima de Madrid. Totes elles han seguit una estada al CDMT entre els mesos de febrer i juliol, durant la qual han fet immersió en l’àmbit del patrimoni tèxtil, aprenent a analitzar i documentar els béns d’aquesta naturalesa, i, sobretot, els aspectes relacionats amb la conservació i la restauració.

Durant més de 300 hores de taller, cada una d’elles ha portat a terme l’anàlisi , diagnòstic i tractament d’un teixit. La memòria d’aquest procés és el que presentaran el dia 18 de setembre a tot el grup de professors.

La Marina ha treballat sobre un vellut del s. XVII, la Paula sobre un teixit egipci del s. IV/VI i Beatriz sobre una seda llavorada del s. XIX. Tres experiències diferents però complementàries, que els han permès de fer front a algunes de les problemàtiques que s’aniran trobant quan exerceixin professionalment.