Durant el present curs escolar, des de l’Aula Didàctica del CDMT estem treballant en un nou projecte adreçat a grups de tots els nivells educatius. És una iniciativa que pretén transmetre aspectes de la història tèxtil de Terrassa a partir de les narracions de persones que van viure la seva infantesa i joventut en aquella ciutat que es movia “a ritme de llançadora”.

Per desplegar el projecte comptem amb un grup de voluntaris i voluntàries terrassencs amb una llarga vida vinculada al tèxtil des de diversos àmbits. Amb ells, ens traslladem als centres educatiu o rebem al Museu als grups escolars que prèviament han treballat el tema a classe i han preparat les qüestions que formularan als voluntaris.

Creiem que aquestes sessions suposen un complement adient a la tasca dels docents que ensenyen història local contemporània als nois i noies. Les explicacions dels avis i àvies afegeixen proximitat i emoció als fets històrics la qual cosa afavoreix molt l’aprenentatge significatiu dels alumnes.

D’altra banda, aquestes experiències en l’àmbit educatiu donen visibilitat i apoderen sensiblement a persones grans, actives i generoses, que acumulen nombrosos coneixements tèxtils i de vida.

Si ets docent o persona de l’àmbit educatiu i t’interessa participar amb els teus alumnes en aquest projecte, si us plau, contacta amb: auladidactica@cdmt.cat.