Portada de la publicació

El CDMT publica Bodyteca Històrica ® Una investigació morfològica al servei de les col·leccions d’indumentària. Es tracta de la quarta monografia de la sèrie Monogràfics conservació preventiva de teixits, i està signada per Carmen Lucini.

Lucini, professional de la museografia, treballa des de fa setze anys en l’estudi i desenvolupament de suports adaptats a les formes que la moda ha donat a la indumentària, al llarg de la història. L’objectiu d’aquesta investigadora sempre ha estat assegurar el confort de l’objecte museogràfic durant el temps de la seva exposició, però sense falsejar la intenció primera del creador, és a dir, respectant el posat i moviment inscrits en cada peça.

El novembre de 2011, el CDMT va signar amb Lucini el conveni mitjançant el qual aquesta professional de la museografia i la conservació preventiva cedia al Centre la seva bodyteca històrica. Un conjunt de més de 60 prototips -és a dir, cossos amb formes històriques- resultat del seu treball professional en diferents museus i exposicions internacionals d’indumentària.

Làmina de la col·lecció

Un cop al CDMT, aquest arxiu de formes ha quedat al servei de la formació especialitzada que s’imparteix al Centre, i de totes aquelles actuacions que suposin un desenvolupament en la creació de nous suports per a l’exhibició d’indumentària, en un àmbit institucional i no lucratiu.

Podeu adquirir la publicació desde la nostra llibreria.