Com cada any la Diada de Sant Jordi arriba plena de novetats literàries i bibliogràfiques, i entre aquestes novetats volem destacar les darreres publicacions del CDMT.

D’una banda el catàleg Jacquards artístichs, teixits singulars a les col·leccions catalanes, resultat de la catalogació i estudi d’aquests teixits que han dut a terme Sílvia Carbonell Basté i Sílvia Saladrigas Cheng. Mostra un recull de teixits realitzats amb el sistema jacquard amb motius figuratius, sobretot retrats de personatges il·lustres, escenes històriques, religioses, commemoratives, reproduccions de quadres, etc., majoritàriament fets en seda i en colors blanc i negre, que es conserven a diferents museus i col·leccions privades de Catalunya. El catàleg consta de 208 pàgines amb il·lustracions en color i inclou les traduccions al castellà (ISBN 978-84-937764-3-5). P.V. 40€.

Amb motiu de la nova exposició a l’Espai Zero del CDMT De la puresa al desig, s’ha editat el catàleg sota el mateix títol on s’hi presenten les obres de 26 artistes tèxtils que han fet la seva interpretació personal del color i dels conceptes que culturalment hi associem. Una exposició organitzada pel Gremi Artesà Tèxtil de Catalunya amb la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil. (ISBN 978-84-937764-4-2). P.V. 15€.

Totes dues publicacions estaran disponibles en format digital a l’apartat Llibreria de la web del CDMT, i en format paper a la biblioteca.

Finalment, volem presentar-vos també una nova edició d’Històries al voltant del tèxtil i la moda a càrrec del Centre de Documentació Jordi Nadal (al mNACTEC) i la biblioteca del Centre de Documentació i Museu Tèxtil. Aquesta serà la 2ª guia que editen els dos centres amb una selecció de novel·les, assaigs i biografies de temàtica tèxtil que podreu trobar en aquestes biblioteques. Més històries narrades que giren entorn el món dels teixits, la indústria tèxtil, el disseny i la moda, des de punts de vista diferents (realista, crític, autobiogràfic, històric...)

La guia es troba a l’apartat de Biblioteca de la web del CDMT i disponible en PDF.

Esperem que gaudiu d’aquestes publicacions i tingueu una feliç Diada!