S’ha difós per la xarxa la noticia del possible tancament del Musée Historique des Tissus de Lió, un centre emblemàtic dels més antics d’Europa, pertanyent a la Cambra de Comerç de la ciutat.

A l’origen d’aquesta situació hi ha, pel que sembla, diversos motius, des de la descapitalització de les Cambres de Comerç degut a la davallada industrial i l’exigència de tributació imposada per l’Estat fins a la falta d’implicació estatal i de la pròpia ciutat en una entitat que requereix anualment uns 2,7 milions d’euros dels quals se n’autofinancia un 45-47%.

Sobre la taula, diverses propostes que per ara no s’han materialitzat i que passarien, si calgués, per la conversió en “museu nacional” o la transferència al Louvre d’un patrimoni ingent en qualitat i quantitat.

Des del CDMT ens hem afegit a les signatures recollides per tal de pressionar les autoritats municipals i estatals perquè s’obrin a trobar entre tots una solució acceptable.

Qui vulgui signar, pot fer-ho al següent enllaç: [link]Se ha difundido por la red la noticia del posible cierre del Musée Historique des Tissus de Lyon, un centro emblemático de los más antiguos de Europa, perteneciente a la Cámara de Comercio de la ciudad.