El vellut número de registre 2544 del CDMT que representa la Verge de les Angoixes, sortirà de nou a la llum després 100 anys en motiu de l’exposició “El temps de la Seda” que es podrà veure a partir del mes d’abril al Museu Nacional de Ceràmica i de les Arts Sumptuàries González Martí, de València. Es tracta d’una peça única al país, tant pel que fa a la tècnica com per la seva autoria, inscrita en la franja inferior: ANTONIO DE ARIAS YMBENTOR DE ESTA UNICA FABRICA EN EUROPA. HECHA EN VALª Aº 1740.

Des d’inicis del mes de gener, el vellut està al taller de restauració tèxtil de CulturArts, IVC+R, de la Generalitat valenciana, on Mercè Fernández i Maria José Cordón estan duent a terme la seva neteja i consolidació: aspiració, eliminació d’intervencions antigues, reintegració cromàtica amb el nou suport, punt de subjecció dels petits fragments amb línies de subjecció i preparació del suport per a una adequada exhibició.

Per a més informació de la peça: Sílvia Carbonell Basté “El vellut 2544: el retrobament d'una història” Terme, núm. 28 (2013) pp31-44. [+info]