Un acord de col·laboració signat recentment entre l'Ajuntament de Barcelona i el CDMT ha permès traslladar a Terrassa els set grans tapissos que decoraven el palauet que Julio Muñoz Ramonet es va fer edificar al carrer Muntaner de Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona s'ha fet càrrec de les despeses de preparació in situ -amb el personal del CDMT - i de la instal·lació, en el CDMT, del sistema d'emmagatzematge que permet mantenir-los enrotllats. El CDMT garanteix que les peces es mantinguin en les condicions adequades de conservació i de seguretat.

Es tracta de set peces de bona qualitat, teixides en teler vertical amb la tècnica característica dels gobelins i cronològicament situades entre els s. XVI i XVIII. Dos d'ells van ser fets a Bruselles i un a Aubusson; dels altres no se'n coneix per ara la procedència, però són d'igual tipologia, amb escenes bíbliques i mitològiques. Presenten un relatiu bon estat de conservació.

Els tapissos seran conservats al CDMT per un temps indefinit, mentre l'Ajuntament de Barcelona pugui anar definint i implementant el destí del palauet de Muñoz i el seu patrimoni.