El proper mes d’octubre presentarem una mostra dels millors teixits jacquard que es van fer al nostre país des de finals del segle XIX. En la majoria dels casos es tracta de retrats en seda, teixits amb una gran perfecció artística i tècnica, molt propers al gravat i a la fotografia.

Aquests teixits, dels que se’n van fer sèries limitades, des del seu inici van cridar l’atenció dels col·leccionistes i encara hi ha particulars que hi tenen gran devoció. Gràcies a ells podem resseguir la història d’aquestes peces tan singulars, teixides a Catalunya i a la resta d’Europa, sobretot a França.

En l’exposició en veurem gairebé un centenar: des de retrats de personatges il·lustres, escenes històriques, religioses, commemoratives, entre d’altres.

En aquests moments, en el taller de restauració del CDMT, s’està duent a terme el tractament de conservació-restauració específic per a cada una de les peces: neteja superficial i per immersió, fixació i consolidació sobre el suport, necessaris per a la seva correcta exhibició.