Imatge vellut (núm. reg. 2544)

El Museu de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí de València acaba d’inaugurar l’exposició “Els temps de la seda”, fruit de la labor de recerca dels seus comissaris Mercè Fernández i Josep Manuel Sabater.

El CDMT hi participa amb el préstec d’un vellut produït per la Reial Fàbrica d’Antonio de Arias, el 1740 a València (núm. reg. 2544). Es tracta d’una peça única al país, tant pel que fa a la tècnica com per la seva autoria, inscrita en la franja inferior: ANTONIO DE ARIAS YMBENTOR DE ESTA UNICA FABRICA EN EUROPA. HECHA EN VALª Aº 1740.

La mostra es centra en la producció de sedes a Europa entre finals del segle XVII i mitjans del segle XIX. S’hi exhibeixen més d’un centenar de peces, del propi fons del Museu Nacional de Ceràmica, així com també peces prestades pel Col·legi de l’Art Major de la Seda de València, del Real Colegio y Seminario de Corpus Christi de València, de la Casa-Museu Benlliure, del Museu Municipal de Requena, del Museo del Traje de Madrid i de les col·leccions reials de Patrimonio Nacional, entre d’altres.

L’exposició es podrà veure fins el 19 de març de 2018.