El dia 17 de maig tindrà lloc al Museu d'Arenys de Mar l'obertura de l'exposició Tot plegat, un retrat de la Catalunya Tèxtil recent, produïda pel Circuit de Museus Tèxtils i de Moda a Catalunya.

Aquesta mostra té per objectiu posar de relleu el valor documental dels arxius industrials (dissenys originals, mostraris, fitxes tècniques, etc.), a través dels quals podem conèixer de manera precisa el desenvolupament del sector tèxtil tant des del punt de vista social com tecnològic i econòmic. I, alhora, fer incidència en el fet que la indústria tèxtil continua formant part del nostre sector productiu encara que, sovint, ens passi desapercebuda.

L'exposició, que ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, està comissariada per James Douet en coordinació amb Neus Ribas, Eulàlia Morral i Assumpta Dangla (Museu d'Arenys, Centre de Documentació i Museu Tèxtil i Museu de l'Estamapació de Premià respectivament); la museografia és de Santi Artigas. Hi col·laboren diverses empreses del sector tèxtil-moda, i la Confederació empresarial Texfor.

Tot Plegat neix amb voluntat itinerant; després d'Arenys de Mar serà presentada al CDMT (primer semestre de 2016) , després a Premià de Mar, i a continuació estarà a disposició d'altres centres que la demanin.