Recentment, al taller de restauració del CDMT s’han tractat les puntes de la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Es tracta de tres peces d’aixovar litúrgic: unes tovalles d'altar, una alba i un roquet, que daten de 1927-29. Concretament, va procedir-se a la seva neteja i posterior disposició en maniquins a mida de les peces de tres dimensions.

Fins ara es conservaven a la Sagristia de la Capella de Sant Jordi, però s’han incorporat al fons del Museu d’Arenys de Mar, i fins el 9 de setembre poden veure’s en una mostra comissariada per Joan Miquel Llodrà, del 27 d’abril al 9 de desembre d’enguany. Van ser produïdes per la Casa Castells d’Arenys de Mar, per encàrrec del president de la Diputació de Barcelona, Josep M. Milà i Camps, per a l'aixovar litúrgic de la capella esmentada.

La confecció de les peces va ser un treball complex en el qual hi van intervenir dissenyadors, picadors, puntaires i cosidores. Marià Castells i Simón va presentar tres projectes de disseny, i Milà i Camps va seleccionar el model més clàssic que va servir per realitzar les estovalles i l'alba. Per al roquet, produït més tard, s’escollí un nou disseny.

La Casa Castells d’Arenys de Mar era una importantíssima empresa de punta artesana, reconeguda pels treballs que havia realitzat l’any 1906 per al casament d’Alfons XIII i Victòria Eugènia; i responsable, juntament amb la Casa Fiter, de la realització d’una alba per al Papa Lleó XIII.

http://museu.arenysdemar.cat/ca/puntes