Les restauradores del CDMT han treballat aquests dies sobre un vestit de capità de navili pertanyent a la col·lecció personal d’en Francesc Roig i Toqués (1921-2008), creador del Museu de les Curiositats Marineres a Vilanova i la Geltrú.

Es tracta de l’uniforme de gala del capità de navili Ricardo Noval Fernández que va ser utilitzat durant la Guerra Civil espanyola. La peça, datada al 1936, va ser donada l’any 1990 pel tinent coronel d’intendència Rafael Estrada Giménez, Cap de l’Oficina de l’Estat Major de l’Armada.

Les intervencions sobre el vestit han estat de conservació preventiva: aspiració i fixació d’estrips sobretot al teixit del folre. A més, s’ha modelat un maniquí a mida del vestit per tal de garantir la seva exhibició en les millors condicions.

El cap del maniquí és una peça original que s’ha conservat afegida al nou cos: forma part del fons Roig Toqués des de que una botiga de modes i disfresses li va regalar al col·leccionista. La intenció ha estat mantenir el conjunt el més original possible per a la seva exposició en el futur projecte museístic El Far.