La novel·la El sastre de Panamà de John Le Carré, llegida i comentada al nostre club de lectura Fil per randa, ens ha brindat l’oportunitat de conèixer de més a prop l’ofici de sastre i visitar una sastreria que treballa 100% de forma artesanal i a mida.

Es tracta de la sastreria Arnau Aguilar, situada al carrer Santa Teresa núm. 3 de Barcelona, i que comparteix local amb una barreteria situada a la planta baixa. L’ Arnau Aguilar és un sastre jove que va estudiar patronatge a l’Escuela Guerrero i abans d’obrir la sastreria va acumular experiència i coneixements treballant a JM Blasi i a Santa Eulàlia. És un dels pocs sastres que encara treballa de manera totalment artesanal, encarregant-se personalment de tot el procés, des de la presa de mides, embastes, emproves, planxat fins l’entrega del vestit acabat al client.

L’Arnau comentà que té clients de tot tipus: alguns mantenen un estil més clàssic o conservador i d’altres volen innovar en la seva forma de vestir, ja que en sastreria també hi ha tendències: colls més oberts, pantalons més o menys estrets, tres o quatre botons als punys, teixits de colors més vius, etc. La majoria dels seus clients són homes però també fa vestits jaqueta per dona.

Imatge detall sastreria d'Arnau Aguilar.

Alhora,  ens va explicar les dificultats amb què es troba a l’hora de produir un vestit ja que, avui en dia, no hi ha gent que es dediqui a cosir a casa com passava fa cinquanta anys, també el fet d’haver de comprar petites quantitats de teixit d’alta qualitat a un preu elevat i sobretot, la falta d’aprenents i formació en l’ofici.

Tot i aquests obstacles, l’Arnau Aguilar està molt orgullós de ser sastre i de comptar amb una  clientela ja consolidada i fidel, que valora la dedicació, la professionalitat i la laboriositat de l’ofici i aprecia la feina ben feta.

Agraïm moltíssim a l’Arnau la seva atenció i el temps dedicat, tot un plaer de visita. I si desitgeu més informació, podeu contactar amb ell a través de: www.arnauaguilar.com o al seu Instagram @sastre_arnauaguilar.

imatge detall sastreria d'Arnau Aguilar.