El segon cap de setmana de maig Terrassa celebrarà de nou la Fira Modernista, i el diumenge dia 10 tindrà lloc, en paral·lel, la Diada de la Puntaire. El CDMT prendrà part en ambdós esdeveniments, amb un fil que els relliga: la punta modernista.

Per la XIII Fira Modernista (9 i 10 de maig) , el CDMT tornarà a ser present al Raval de Montserrat, on ens acompanyaran algunes de les persones que s'han fet vestits en algun dels nostres Cursos ("Fes-te un vestit modernista") per explicar als visitants com han viscut l'experiència d'inspirar-se en un model històric, escollir els materials i lluir el seu vestit. A la tarda del dissabte i el matí del diumenge oferirem un taller infantil al costat mateix de la parada, on els participants podran decorar fotografies d'època amb puntades de fils de colors. El diumenge al migdia farem la passejada tradicional, des del CDMT fins a l'Ajuntament, passant per la part de la Rambla on estaran instal·lades les puntaires. I al final de la passejada, davant l'Ajuntament, tindrà lloc una desfilada de peces seleccionades.

Pel que fa a la XXVIII Diada de la Puntaire, el CDMT hi serà present en la carpa del Circuit dels Museus Tèxtils i de Moda a Catalunya. La imatge del fulletó i del cartell és la d'un disseny modernista que conservem al Centre i que el Museu d'Arenys de Mar, juntament amb un grup de col·laboradores, han traslladat a patró i han transformat en un tapet real de punta al coixí. Podrem veure en vídeo tot aquest procés, juntament amb les peces originals, i trobar tota la informació sobre els continguts, serveis i activitats dels museus integrants del Circuit.